Karlshamns Konsthall Kulturnatt och Vägga 2019

Så här såg vernissagekortet ut

Nu har vi hängt utställningen i Karlshamns Konsthall. Allt är nu klart. Vi har hjälpt till med prislistan, plockat undan de målningar som ska tillbaka hem igen och burit in allt emballage i bilen.

Det blev många verk och det tog sin tid att bestämma var alla skulle hänga samt det praktiska runtomkring. Mycket att hålla reda på. Men nu kan vi koppla av någon timme före vernissage.

Fiskehamn i Vägga, Karlshamn

Vad gör man då med en timma till övers i Karlshamn? Lite frisk luft skulle inte heller skada…Jag råkade höra någon som hade nämnt Vägga. Vi frågar i receptionen om det finns någon promenadväg eller så – och får till svar att Vägga är bra. Där finns det också ett rökeri, restaurang och fiskehamn. Dit åker vi!

Affären får vi direkt syn på, men innan vi tar oss en titt går vi en liten bit längs strandpromenaden. Jättefina, charmiga hus ligger längs med vägen. Härligt att se ut över havet och fylla lungorna med den lite krispiga höstluften.

Det blir tyvärr inte en så lång promenad men tillräckligt för att energin ska återvända. Rökeriet ser inbjudande ut. Vi går in…

Fiskrökeri Karlshamn

Längs fönstret är det diskar med allt möjligt gott. Rökta laxkotletter och en varmrökt makrillfilé… och en fisksoppa slank ned i varukorgen. Tanken är att jag ska ta det i bilen på väg hem, men först imorgon – men det ska gå bra i och med att det är vakuumförpackat.

För trötta vandringsmän

Maten som införskaffades lades i kylskåpet på hotellet över natten och sen fick det ligga på det svalaste platsen i bilen när vi körde hemåt. Det höll sig. Laxkotletterna var bland de godaste laxkotletter jag någonsin ätit. Och fisksoppan tog jag och värmde upp direkt när jag kom hem.

Lite bilder från utställningen Kulturnatt Karlshamn

Stora salen innan öppning
Lilla salen med fina takmålningar Karlshamns Konsthall