Linköpings grafiska sällskap

Den 7 april besökte Linköpings Grafiska sällskap Krogen Amerika Grafikcentrum i Linköping.

Det var ett väldigt trevligt och grafikintresserat sällskap som visades runt i lokalerna. Med sig hade de väldiga goda tapas och lite annat smått och gott att äta som vi tog för oss i det lilla köket på Krogen Amerika.

Under tiden minglades det medans vi åt. Sen visade jag hur jag trycker ett grafiskt blad i tekniken torrnål och chine collé, ett tunt papper som trycks samtidigt med plåten. Det finns lite bilder och text från deras hemsida. Se länken här nedan.

Efter det att jag tryckt ett blad flyttade vi alla in oss till Krogens galleri där alla medlemmar har sina lådor med grafik. Där i galleriet såg vi igenom lådorna samtidigt som jag visade och berättade lite om de olika trycktekniker inom konstgrafiken.

Några bilder om detta besök finns upplagt på hemsidan www.linkopingsgrafiskasallskap.se/om-oss/terminologi-och-grafisk-ordlista/chine-collé-en-spännande-tryckmetod-31647043

Du kan också gå in på deras hemsida:www.linköpingsgrafiskasällskap.se

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.