En blogg om måleri och grafik, foto, utställningar, resor, skriverier och vardagsliv

Kurser

Inspirationskurs i grafik med Akua Intaglio Inks

Den 14 november hade jag en inspirationskurs i grafik på KKV Sörmlands verkstad i Nyköping. Kursen blev snabbt fulltecknad, och det var en fantastisk dag med alla intresserade och positiva deltagare – alla konstnärer.

I kursen visades momenten genomgående innan kursdeltagarna fick gå loss på materialet. Det trycktes chine collé, flerfärgstryck, spök- och kombinationstryck med de sojabaserade tryckfärgerna Akua Intaglio. Överlag verkade de flesta gilla lättheten och fördelarna med färgerna.

Akua Intaglio Inks har jag arbetat med sedan 2012.

Färgerna fungerar att trycka på torrt eller fuktat papper. De håller sig fräscha i burken och torkar inte. Att fortsätta arbetet med att återfukta grafikpapperet går bra. Och att låta färgklickarna vara kvar på paletten i några dagar för att ta vid där jag slutade föregående gång, har blivit en vana. Men framförallt så är de lätta att städa upp – lite diskmedel på en fuktat trasa – klart!

Deltagarna på bilden är Marita Ekman och Ingrid Almquist.

Lämna ett svar