Idag blir det ateljén och provtryckning.

Är rätt nyfiken på de plåtar som jag exponerade igår. Hur de blev. Innan belysningen kändes det bra att bara ta fram de färdiglaminerade plåtarna direkt, ur den svarta plasten. Lamineringen förberedde jag för ett antal veckor sedan på Krogen Amerika, åtta plåtar, som jag nu bara kunde påbörja jobbet direkt med. Planering är inte så dumt!

Den blå filmen är lite tunnare än den som jag arbetade med förra gången, och upplever den betydligt svårare att fästa på plåten. Speciellt vid kanterna. Något lättare blev det efter att ha sandpapprat underlaget, men filmen bråkar lite ändå. På de större plåtarna kan det bildas små blåsor eller veck som jag försöker släta ut – ibland förgäves.

Som det kan bli inom grafiken – allt samverkar. Verkstad, verktyg, papper, press, färger, tryckunderlag, teknik och motiv, vilket vi även nämner i vår kommande bok Kvinnliga grafiker i Östergötland.

Fungerar inte det ena eller det andra, så får man ställa om och arbeta efter de förutsättningar som finns. Så – nu tror jag mig hittat till att använda en viss sorts motiv i flerfärgstryck med denna teknik i riston, ImagOn.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.