Nu har jag avslutat några bilder i fyrfärgstryck. Jag råkade blanda ihop några plåtar som det egentligen inte var meningen – åtminstone inte i den ordningen.

Vid tryckning av fyrfärg brukar den första plåten eller färgen vara den ljusaste, som i det här fallet gult. Ovanpå den ljusa färgen trycks vidare magenta och sedan cyan. Vid sista momentet infärgas den mörkaste färgen på plåten, svart.

Nu föll det sig att jag i ett okoncentrerat ögonblick blandade ihop de enstaka plåtarna vid tryckningen. Det fick till följd ett helt annat resultat än vad jag tänkte mig från början. Jag fortsatte att blanda de olika plåtarna och erhöll nya kombinationer som jag tyckte blev lite intressanta. Så nu blev det en varierad upplaga istället.

Bilderna finns för närvarande på hemsidan – ”Reflected reflection of Modern Housing Carl Liegen, Berlin”.

Det var lite kul – men jobbigt!

Vilket bidrog till att jag fortsatte med ett annat motiv ytterligare i fyrfärg – även det i fotopolymergravyr som jag kallar ”Yes”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.